Select Page
In Kigali hebben we enkel wat rondgewandeld en het genocide monument en museum bezocht. En dat was erg indrukwekkend! Met verhalen én foto’s werd verteld wat er in die drie maanden in 1994 is gebeurd… En dat was ronduit gruwelijk!

Na Kigali reden we naar het zuiden van Rwanda waar we het Nyungwe regenwoud wilden bezoeken. Het werd een mooie tocht door ongerepte en in nevels gehulde oerwouden maar helaas bleek de camping daar gesloten en dus reden we door naar Rusizi aan het Lake Kivu op de grens met Congo. We aten ’s avonds bij de smalle rivier die de grens vormt en keken naar de Congolezen aan de overkant.

Voor vandaag hadden we het plan gemaakt om helemaal langs de oost-oever van het meer naar de noordelijke kustplaats Gisenyi te rijden. De informatie over de weg daar naartoe was erg verwarrend en onduidelijk.  We besloten echter toch te vertrekken en maar te kijken hoe het zou gaan. De eerste 20 kilometer waren veelbelovend met prima nieuw asfalt en we zagen onszelf al voor de middag op de plaats van bestemming aankomen. Maar helaas… het asfalt maakte al snel plaats voor gravel en de laatste 100km waren echt een drama! We vierden feest als we snelheden boven de 20km/uur haalden…  Onze liefde en bewondering voor de Landcruiser heeft inmiddels bijna menselijke vormen aangenomen! In de dorpjes die we passeerden viel het openbare leven even stil op het moment dat we voorbij reden. Kinderen werden helemaal gek en renden achter onze auto aan en het “Muzungu Muzungu Muzungu” kwam ons na een kilometertje of 70 wel de keel uit. Maar de uitzichten onderweg op het meer en de (aktieve) vulkanen in Congo waren schitterend! Behoorlijk gesloopt (het is gewoon topsport!) kwamen we in de schemering aan bij een mooie lodge (www.paradisemalahide.com) aan het meer in Rubavu. Kamperen is de laatste dagen lastig omdat de “kleine regentijd” is aangebroken (en die vinden wij “groot” genoeg om de zin in het kamperen weg te nemen). Daarnaast is Rwanda sowieso niet zo ingesteld op kampeerders.. Morgen een dagje bijkomen van het gehobbel en geschud en dan langzaam aan richting Uganda!