Select Page

We horen van iedereen die we tegenkomen dat het onmogelijk (“that’s not very positive” volgens onze resident German Otto) is om van the Great North road naar de Luangwe vallei te gaan. Het knelpunt is het ponton om North Luangwe uit te gaan en de vele river crossings erna. We laten overal een kaartje achter met de vraag ons  zo snel mogelijk te laten weten als het ponton open is. De river crossings leken ons vooraf vooral spannend.

We moeten ons echter dus langer dan voorzien in de Northern Province bezighouden. Na het bekijken van de gids lijkt ons dat geen zware straf. Er is een plaatsje dat als volgt wordt beschreven: It’s really Robinson Crusoe stuff – just a pure white sandy beach wsheltered in its own bay. Moesten we dus eens bezoeken.

IMG_7727

In Mpulungu doen we nog wat inkopen, ik moet mijn jeans uit Milaan nog laten innemen en we vinden een profesionele naaier.

IMG_7694

Met een prive bootje varen we naar Mishembe. Daar aangekomen worden we verwelkomd door Thomas en Mukupa. Het is zoals het beschreven wordt. We zitten de volgende drie dagen lui op het strand, zelfs de watervallen op 4u wandelen is ons te veel moeite. We zwemmen, snorkelen en vissen om toch een beetje beweging te hebben. Niets gevangen, het vissen bestond uit 2 uur rondpeddelen met wat vislijn en haken in het water. De Afrikanen gebruiken zelfs geen aas…

IMG_7708IMG_7741IMG_7782P1160801

We krijgen een mailtje van iemand binnen: the pontoon is in! We rijden op een dag van Mpulungu naar North Luangwe. Onderweg komen we een Australische overlander tegen die 3u had vastgezeten in de Lundazi rivier. Hij was de eerste dit seizoen die het ponton nam. Hij maakt ons ook bang door te zeggen dat het in onze richting nog moeilijker is dan in de hunne. De oever waar we uit de rivier rijden is heel steil en het water daarvoor komt tot aan het dijbeen. Another expandation!

North Luangwe was landschappelijk dik in orde, maar qua beesten hebben we niet veel gezien. Het hoogtepunt was een glimps van twee sable antelopes.

IMG_7862

Het ponton is in heel goede staat en algauw staan we aan de overkant. We logeren een nachtje aan de Luangwe rivier met zicht op de hippo’s en crocs.

P1160832IMG_8044IMG_7881