Select Page

Hoi allemaal!

Inmiddels zitten we in Estland, op een eiland voor de kust: Hiiumaa.

Nadat we uit St. Petersburg zijn vertrokken en naar Petershof zijn geweest, zijn we doorgereden naar de grens, om Europa weer in te rijden. Eindelijk dachten we een keertje een leuk voordeel van ons paspoort te hebben: we dachten dat ze wel een EU rij zouden hebben. Nou … Helemaal mis! We moesten gewoon achteraan sluiten, achter alle Russen aan die een ellelange procedure doormoesten om Estland in te mogen … Uiteindelijk dus bijna 5 uur aan de grens gestaan m er binnen 10 minuten doorheen te zijn: want wij zijn EU-lid

Toen maar doorgereden naar een plaatsje niet ver van de grens, waar we door de binnenlanden doorheen konden rijden. Erg leuk en het was mooi weer! De camping bleek op een klif te liggen en bij een heel mooi klein hotelletje! Daar hebben we dus ook gegeten: erg goed voor weinig geld in vergelijking met Nederland! Na een goede nacht door naar Lahemaa National Park, het grootste NP van Estland. Hier konden we door het park rijden, van de verharde weg af, dus Rutger kon zich uitleven! Ook hebben we hier weer besjes geplukt: blauwe besjes en frambozen kun je hier zo zelf plukken!
We hebben op een camping midden in het park geslapen en na een bbq snel de auto in want het stikt hier van de muggen (bijna overal overigens …). De volgende dag door naar Tallinn (in de stromende regen) waar we in een redelijke treinvaart doorheen gegaan zijn. Het is namelijk meer een stad voor zon: veel terrasjes, kleine winkeltjes. Dus hier gaan we nog een keertje terug! We zijn dan ook doorgegaan naar Paldiski, een plaatsje op een schiereiland dat vroeger in de Soviet tijd afgesloten was voor de buitenwereld omdat er een geheime nucleaire submarine basis lag. Hier zouden nog wat resten van moeten zijn … Maar na navraag bleek dat de mensen in het dorp er weinig van wisten .. We moesten echt op zoek. Maar we hebben wat dingen gevonden: uitzichttorens, oude huizen en andere vervallen gebouwen.

We vonden dat we voor deze dag wel genoeg gereden hadden, dus zijn naar een hotel in de buurt gegaan: een spa! Dus met zwembaden, sauna’s en stoombaden! Daar hebben we uitgebreid gebruik van gemaakt!

De volgende dag zijn we naar het een na grootste eiland van Estland gegaan: Hiiumaa. Hier hebben we wat rondgereden, naar de “Hill of crosses” geweest (niet heel spannend ) en naar een soort prehistorisch dorp. Toen naar de camping: deze bleek aan zee te liggen, dus we hebben op het strand gebarbecued en geslapen! Heel cool, wel koud

Vandaag gaan we dit eiland verkennen en dan naar het volgende eiland: Saaremaa.

Groetjes,

Cathelijne & Rutger

Overstekende ouderen ...
Landschap Estland
Frambozen plukken
Offroad
Onze buit
Dorpje in Lahemaa NP
Meer in Lahemaa NP
Lopend naar een eilandje in zee
Op het eilandje in Lahemaa NP
Zo moesten we naar het eilandje lopen
BBQ-en!
De beverwalk
Kasteel in Tallinn
Orthodoxe kerk in Tallinn
Uitzicht over de oude stad Tallinn
Terassen in Tallinn
Straatje in Tallinn
Oude gebouwen in Paldiski
De oude vuurtoren bij Paldiski
Oude wachttoren
Oude uitzichttoren Paldiski
Watchtower Paldiski
Oude huisjes Paldiski
Oud klooster onderweg
Wachten voor de ferry naar Hiiumaa
Op de ferry
Hill of Crosses Hiiumaa
Oude huisjes (museum)
Ingegraven (Zweeds) huisje museum
Offroaden over Hiiumaa
Onze slaaplek & bbq
Onze zonsondergang vanuit de auto!