Select Page
Roofdieren zaten er niet in het Hell’s Gate National Park dus mocht je er ook fietsen en na ruim 15.000km in de auto vonden wij dat een strak plan! En leuk is het zeker om op je fietsje langs zebra’s, giraffen en impala’s te rijden.. We sliepen twee nachten bij Lake Naivasha op twee verschillende campings (http://www.fishermanscamp.com/ en http://www.campcarnelleys.com/) waar de nijlpaarden ‘s avonds en ‘s nachts tot bijna onder onze daktent kwamen (even oppassen bij het plassen ‘s nachts).

Maar nu zijn we weer in een heel andere wereld, Nairobi ! We verblijven (minimaal) twee nachten op het wildebeest eco camp in een buitenwijk van de stad (zie ook
http://wildebeestecocamp.com/). Morgen gaan we kijken of onze paspoorten goed zijn aangekomen bij DHL. Verder gaan we informeren naar de veiligheid in Noord Kenia hoewel we ons daar na alle positieve verhalen van andere mensen en op internet geen zorgen over maken. Voor zover we weten is de route veilig en prima te doen. 

Eigenlijk begint nu het tweede deel van onze reis. Het zwarte Afrika gaat plaats maken voor Ethiopiërs en Arabieren. En hoewel dit deel van de reis om veel redenen spannender is dan het gedeelte tot nu toe kijken we er naar uit. Eén spannend facet is hoe we de auto straks vanuit Noord Afrika in Europa gaan krijgen. Er is veel verwarrende en foute informatie te vinden op het internet. Ook over Egypte horen we geen prettige verhalen (niet qua veiligheid maar vooral over de héél hoge prijzen en lastige en vervelende mensen). We gaan daarom in Khartoum proberen een visum voor Saudi Arabie te regelen zodat we via dat land naar Jordanie en Israel kunnen reizen. Vanuit Israel gaan (redelijk) betrouwbare ferry’s naar Europa. Het is in elk geval de reden dat we wat voorliggen op ons geplande schema. De extra tijd hebben we straks misschien hard nodig.

Hoe dan ook… waarschijnlijk dinsdag rijden we noordwaarts en hopen in drie dagen de grens met Ethiopië te bereiken via Isiolo, Marsabit en Moyale. 

Groeten uit Nairobi!